dijous, 3 d’octubre del 2013

"TURISTEJANT" UNA MICA

La  catedral. Font: encants de girona.

Seguim pel mateix carrer que ens trobàvem ahir, el carrer Ballesteries, hem pujat fins una de les figures més importants de la ciutat gironina, La Catedral.


Aquesta catedral romànica com a major particularitat  podríem dir que té la nau gòtica més ampla del món, gaire bé la més extensa de totes les naus existents, excepte per la basílica de Sant Pere del Vaticà.

La trobem a la zona de la Força Vella, i es troba a Gerunda, l’antic assentament d’època romana, de la qual encara mantenim les muralles, on també us hi portarem més endavant!


Sant Fèlix. Font: encants de girona.
Deixem la catedral per arribar a Sant Fèlix o Sant Feliu.








Era el temple més important de Girona abans que es construís la Catedral!

Com a curiositat, important pels gironins, us direm que a dins hi conté el gòtic sepulcre de Sant Narcís! Que parlant de Sant Narcís... aviat tindrem aquí les festes!


Acabem la nostra petita ruta amb una altra ensenya de la ciutat. Aquesta molt diferent a les anteriors visitades, ja que no és un temple ni cap església sinó que més aviat té aspecte d'animal ferotge, i la trobem “campant” al carrer Calders: el Cul de la Lleona.

Diu la llegenda que no seràs un bon gironí o gironina, si no has anat mai a fer-li un petó, i pels que vingueu de fora també hi heu de passar, ja que es parada obligatòria anar-li a fer un petó si és que voleu tornar a la ciutat!

El cul de la lleona. Fonts: encantsdegirona.

Després de tantes voltes ja va essent hora d’anar cap a casa!

Demà tornarem amb un altre post, i amb moltes ganes que ja serem divendres!

Passeu un molt bon dijous!

2 comentaris:

  1. Aquesta tarda no sabia q fer i he vist el vostre blog i he anat a passejar per aquest racons tan encantadors.
    He passat una bona tarda.
    Gracies.

    ResponElimina