dimarts, 3 de desembre del 2013

VUIT PONTS D'EIFFEL A GIRONA


Com tots sabem Girona, és coneguda com la ciutat dels quatre rius -Ter, Onyar, Güell i Galligants- fet que ha obligat a la ciutat a tenir una bona xarxa d’infraestructures per comunicar-se: els ponts.


A mitjans del segle XIX a la ciutat es va decidir començar a construir ponts de ferro, ja que era el material més consistent per a fer-los. Aquesta decisió va sorgir en el moment en que l’empresa del famós francès Gustave Eiffel (autor de la famosa torre que porta el seu nom a Paris, la torre Eiffel) estava en projecció internacional i qui acabaria construint el nostre famós pont de ferro, pel que tantes i tantes vegades hem passat.

Pont de ferro. Encants de Girona.
Pont de ferro. Font: encants de Girona.
El pont de Ferro, o pont de les Peixateries Velles va ser construït per substituir l’antiga palanca de fusta, també de color vermell, que hi havia per travessar el pont, ja que les riuades sempre se l’acabaven emportant.
Aquest nom el pren perquè abans el pont conduïa al mercat del peix.
Tot això probablement ja ho sabíeu, nosaltres però hem volgut anar més enllà. Durant el 1876-1877 l’empresa d’Eiffel va construir vuit ponts de ferro per tota la ciutat!!! 
Que eren utilitzats tant pels vianants com per facilitar el pas de la línia del ferrocarril que anava de Barcelona a França.



Pont de ferro. Encants de Girona.
Pont de Ferro. Font: encants de Girona.

D’aquests vuit ponts tan desconeguts, se’n conserven quatre, dos d’aquests però se’ls va canviar l’emplaçament, mentre que els altres quatre van acabar essent substituïts. 

Si voleu saber quins són aquests ponts fets per Eiffel però que pràcticament pocs ho sabíem us haurem de deixar amb les ganes... el diijous us ho descobrirem!

Que passeu un bon dimarts!

Pont de ferro. Encants de Girona.
Pont de Ferro. Font: encants de Girona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada