dilluns, 11 de novembre de 2013

COCOLLONA


En vistes de l'èxit del passat post on parlàvem de la bruixa de la Catedral, hem decidit parlar d'una altra llegenda, i per a fer-ho ens hem passejat pel Pont de Pedra i el de Peixeteres Velles, sabeu ja de què parlarem?...

Pont de Pedra. Encants de Girona
Pont de Pedra (riba esquerra) Font: encants de Girona.Pont de Ferro. Encants de Girona
Pont de Ferro (riba esquerra) Font: encants de Girona.Diu la llegenda que a la riba esquerra de l’Onyar, al barri del Mercadal, hi havia un convent de monges poc practicants. Un dia, una noia de família pobre va entrar al convent per ser cuidada i educada per les monges. La noia es va tornar una novícia amb veritable vocació religiosa i això malhumorava les altres monges . 

La novícia els retreia que no fossin tan devotes com calia, i per a no sentir-la més, la van tancar al soterrani del convent, que era fosc i molt humit, ja que es trobava a la vora del riu. 

Va ser tant el temps que la van tenir tancada, que de la foscor i la humitat li van començar a sortir escates, convertint-se així, amb un cocodril. Però, la seva puresa i bondat van fer que de l’esquena li sortissin unes meravelloses ales de colors de papallona, passant a ser aquest ésser màgic, mig cocodril mig papallona, la Cocollona. 

Quan va morir, diu la llegenda, que es podia veure el seu fantasma vagant pel riu Onyar, entre l’actual pont de Pedra i pont de Ferro. Ara, només les nits de lluna plena, els gironins sensibles poden arribar a veure el fantasma de la Cocollona nedant riu amunt riu avall, fins que amb els primers raigs de sol del dia desapareix.

Cocollona. Encants de Girona
Mural de la Cocollona al C. Bonastruc de Porta. Font: encants de Girona.Llàstima que era de tarda quan hi vam anar, segur que una nit de lluna plena ens passarem per allà a veure si la veiem!

Feliç dilluns!6 comentaris:

 1. Ja no recordava aquesta llegenda!
  Felicitats pel blog, buscant al google us he trobat de casualitat!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Merci! Ara que ja ens has trobat no deixis de seguir-nos!:)

   Elimina
 2. Ens agrada molt que ens recordeu les llegendes de Girona.
  Endevant amb el blog

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies!!! a nosaltres també ens agraden molt! Merci per seguir-nos!

   Elimina
 3. ¡Qué bonito! Queremos más....

  ResponElimina