dimecres, 20 de novembre del 2013

INAUGUREM NOVA SECCIÓ!



Avui Dimecres inaugurem la nova secció que us comentàvem el cap de setmana sobre les Llegendes. 


I amb quina comencem? Us parlarem d'una escultura que es troba al carrer de Ferran el Catòlic, just al principi del passeig arqueològic, sota la torre Cornèlia. Es tracta d'una dona molt grassa, molt bona cuinera i remeiera. Encara no sabeu de qui estem parlant? 


La Majordoma. Encants de Girona-
La Majordoma. Font: ajuntament de Girona

De la Majordoma de Sant Narcís

Era una tia-àvia que va acompanyar el Bisbe quan va venir a residir a Girona. Es tractava d'una dona que, encara que tenia més de cent anys, tenia una pell molt fina i un aspecte perfecte. 


Com hem dit, era molt i molt grassa, molt presumida, i una xafardera, però cuinava molt bé i tenia remeis per a tot. 
I es que, els seus dots de cuinera li van fer inventar l'oca amb peres, les pomes farcides i la botifarra de sang. A més, també es diu que dominava les ciències dels astres i les plantes. 


Però les sorpreses d'aquesta dona no s'acaben aquí. 

També es diu que tenia habilitats màgiques i que una vegada que es va enfadar molt va fer que totes les esglésies de Girona quedessin plenes de teranyines amb unes aranyes immenses i de tots colors. 




Fins aquí molt divertit, però un dia, per culpa de la seva xafarderia, Sant Narcís li va retirar tots els poders, convertint-se en el riure de la ciutat, fins que un dia, la majordoma va tenir una visió i va preveure la mort de sant Narcís i sant Feliu. Quan aquest pressentiment es va fer realitat, va decidir fer penitència i es va dedicar a cuidar dels malalts

La Majordoma. Encants de Girona.
Detall de la Majordoma. Font: ajuntament de Girona.

Quan estava a punt de morir, va fer encendre un foc davant la porta de la Catedral i allà mateix va inventar per als pobres i els malalts la sopa de menta

Un cop morta, els gironins que van voler fer un enterrament van observar que el seu cos gegantí era molt i molt lleuger. 


La coneixíeu? Us ha agradat? El pròxim Dimecres més!

Gràcies per seguir-nos. Estem encantadissimes de ser més de 1000 seguidors a facebook!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada