dijous, 28 de novembre del 2013

LA GELI

Amb el títol segur que sabèu de què estem parlant, no?
Com que ahir vam dedicar el post al Tarlà no ens hem volgut moure del lloc i hem aprofitat per parlar de la famosa llibreria GELI.

On es troba? Està situada a la Rambla de la Llibertat, amb entrada des de l'Argenteria. Cal esmentar també que està envoltada de bellesa. A pocs metres es poden trobar les voltes més típiques de Girona. Aquestes són del passat medieval i s'anomenen les Voltes d'en Rosés. 

Llibreria Geli. Encants de Girona
Llibreria Geli. Font: encants de Girona.


En quan a la llibreria, es tracta d'un establiment històric que va ser fundat l'any 1879. En el seus principis abundaven els llibres en relació a la religió, els necessaris per els col·legis i altres articles de papereria. Però més endavant, la llibreria va anar canviant i va apostar per adaptar-se als gustos de la gent, oferint d'aquesta forma objectes molt variats: escola, religió, art, política, novel·la, diccionaris, còmics…més de 200.000 títols en 300 metres quadrats. A més, va començar a posar-se de moda, en aquell temps i tot i que sembli molt extrany ja que ara es quelcom típic i normal, la informàtica, arribant sense pensar-ho ni un moment a Can Geli per oferir el millor servei.

No només en parlem per la seva antiguitat, sinó per el que ofereix. Tot el lloc està replet de llibres de totes formes, mides, autors i colors sense ordre específic. A simple vista pot semblar un "caos" però en el fons, tot està controlat i això fa que no es perdi l'encant. 

2 comentaris:

  1. Ostres! M'encanta la Geli! Des de ben petita que sempre hi he anat a comprar els llibres allà! Es una llibreria genial!

    Molt bon blog, el segueixo força i sempre publiqueu coses interessants!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes grààcies! Estem encantades que ens segueixis! I sí, la Geli és un bon lloc per perdre's entre llibres!

      Elimina